Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τιμή ως τον Ψηλορείτη για τον Σκριβάνο


Εννέα στιγμιότυπα από την τιμή που έγινε στον Γιώργο Σκριβάνο, από το Σύνδεσμο βετεράνων, για την προσφορά του στην ομάδα μας. Στο πρώτο, περιχαρής ο τιμηθείς κρατάει τα έπαθλα της εκδήλωσης με τον γιό του. Στο δεύτερο φωτογραφίζεται με τους πρώην συμπαίκτες του Θεοδωρίδη, Χατζηαθανασίου, Οικονόμου, Σπατσαρία, Μπρατσολιά και Καλούδη, κρατώντας τη φανέλα που του έδωσε ο Σταύρος Νικαλακάκος. Στην Τρίτη, παραλαμβάνει από τον Μιχάλη Χατζηαθανασίου, το αναμνηστικό έπαθλο από τους βετεράνους. Στο τέταρτο λίγο πριν παραλάβει τις τιμητικές διακρίσεις από τους εκπροσώπους της Σητείας Βαγγέλη Δερμιζάκη και Μαρίνογλου. Στο πέμπτο ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων Ιεράπετρας δίνει στον Γιώργο Σκριβάνο τιμητική πλακέτα και στο έκτο το τιμώμενο πρόσωπο, φωτογραφίζεται με παλιές δόξες της ομάδας και τον βετεράνο παράγοντα Δημητρη Νικλαϊδη.Διακρίνονται οι Καλούδης, Σακριβάνος, Σπετασαρίας, Θεοδωρίδης, Νικολαϊδης, Μπέσης, Μπρατσολίας, Νικολακάκος. Στο έβδομο, ο ταμίας του Συνδέσμου βετεράνων Γρηγόρης Θεοδωρίδης, τιμάει τον αντιπρόεδρο των βετεράνων Σητείας Νίκο Αναγνωστάκη. Στο όγδοο, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Γιάννης Ροβυθάκης και ο Μιχάλης Παπαγεωργόυ, τιμάνε τον Τάκη Καλούδη και στο τελευταίο οι ομάδες βετεράνων Προοδευτικής, Σηταίας και Ιεράπετρας με τον Γιώργο Σκριβάνο, πριν αρχίσει το τουρνουά.
































Με σεμνή εκδήλωση, όπως είναι και η παρουσία του Γιώργου Σκριβάνου, οι βετεράνοι της Προοδευτικής τίμησαν τον υπεύθυνο Ακαδημιών των «βισσινί» και από τους μεγαλύτερους αστέρες της ομάδας, σε ποδοσφαιρικό τουρνουά, που συμμετείχαν και οι ομάδες Σητείας και Ιεράπετρας

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Με τον… Ψηλορείτη μοιάζει η προσφορά του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΡΙΒΑΝΟΥ στην Προοδευτική, γι΄ αυτό και ο Σύνδεσμος βετεράνων των «βυσσινί» διάλεξε δύο ομάδες από την Κρήτη, για να τον τιμήσει. Την Ιεράπετρα-που με δύο νίκες κατάκτησε το τουρνουά-και τη Σητεία. Και όλα χθες το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο Νίκαιας, έμοιαζαν ιδανικά, αφού τέτοιο είναι το κλίμα που δημιουργούν σε όλες τους τις εκδηλώσεις οι βετεράνοι της Προοδευτικής. Ιδανικό, αλλά σεμνό κλίμα, όπως σεμνή είναι και η παρουσία του τιμώμενου προσώπου, που συνεχίζει να προσφέρει στην αγαπημένη του ομάδα, από την θέση του υπευθύνου των Ακαδημιών.
«Τιμάμε σήμερα τον Γιώργο Σκριβάνο, που τόσο με την αγωνιστική του προσφορά, όσο και ως άνθρωπος, έχει αναδείξει την έννοια του ήθους» τόνισε στο εισαγωγικό του σημείωμα για τον τιμηθέντα , ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων τηε Προοδευτικής ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ και στη συνεχεια, αναφέρθηκε στην αγωνιστική παρουσία του Γιώργου Σκριβάνου στην Προοδευτική και έκλεισε τα λεγόμενα του, βουρκωμένος, λέγοντας απλά…Γιώργο σε αγαπάμε…Και τα τιμώμενο πρόσωπο, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του. Καλοσώροσε τις αποστολές των βετεράνων Ιεράπτρας και Σητείας τους ευχαρίστησε και χαρακτήρισε ως μέγιστη τιμή για τον ίδιο την κίνηση που έκαναν οι βετεράνοι της Προοδευτικής, να αναγνωρίσουν την προσφορά του στην ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με το τουρνουά, των ομάδων από τον Ψηλορείτη.
Στη συνέχεια στον Γιώργο Σκριβάνο ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ, προσέφερε τη φανέλα με το «νούμερο2» της Προοδευτικής, ενώ ο πρώην συμπαίκτης του ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, του απένειμε την τιμητική πλακέτα εκ μέρους των βετεράνων της Προοδευτικής. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Σητείας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ παρέδωσε στον Σκριβάνο τιμητική πλακέτα, ενώ ο σκόρερ της ομάδας ΜΑΡΙΝΟΓΛΟΥ, το λάβαρο των βετεράνων της Σητείας. Από την Ιεράπετρα, αρχικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων-που ευχαριστεί τους υπεύθυνους της ΔΕΑΠΥ Ιεράπετρας για την βοήθειά τους-προσέφερε στο τιμώμενο πρόσωπο την αναμνηστική πλακέτα του Συνδέσμου. Επίσης ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΒΥΘΑΚΗΣ προσέφερε στον ΤΑΚΗ ΚΑΛΟΥΔΗ ένα κεντιτό σιμέν με κεντιμένα γράμματα για τους Συνδέσμους των δύο ομάδων και ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, τιμητική πλακέτα. Επίσης, η Προοδευτική τίμησε μέσω του ταμία της ΓΡΗΓΟΡΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιεράπετρας ΝΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΆΚΗ.

Αγώνες που ξύπνησαν μνήμες με νικήτρια την Ιεράπετρα

Οι αγώνες που έγιναν, ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Και το τουρνουά, το κατέκτησε η Ιεράπετρα αφού με δύο γκολ του ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ νίκησε 2-0 τους γηπεδούχους, και με ισάριθμα του ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ 2-1 τη Σητεία. Η συνάντηση Προοδευτικής-Σητείας, που έριξε την αυλάια της εκδήλωσης, βρήκε νικήτρια 2-1 την Κρητική ομάδα, με γκολ του ΜΑΡΙΝΟΓΛΟΥ. Για τους γηπεδούχους, που έχασαν ευκαιρίες, σκόραρε ο ΔΡΑΚΩΝΑΚΗΣ.
Τους αγώνες διαιτήτευσε με επιτυχία ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΓΙΑΣ
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ: Μακρυωνίτης, Ιωαννίδης, Χατζηαθανασίου, Νικολακάκος, Σιγάλας, Τσεβρενίδης, Καλούδης, Παπαχρόνης, Σπετσαρίας, Κολέμπας, Δρακωνάκης(αρχική ενδεκάδα) Χρ.Αννης, Σωκ. Αννης, Θ. Μπρατσόλιας, Φ. Παχατούρας, Α. Λορέντζος, Χ. Βερυκάκης, Γ. Ευθυμίου. Με την αποστολή παρόντες και ο Σ. Μπέσης, Γ. Θεοδωρίδης, Π. Βιδάλης, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Νικολαϊδης, ο Διονύσης Σπετσαρίας και φυσικά ο Γιώργος Σκριβάνος.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΣΗΤΕΙΑΣ: Ανδρινάκης, Αλιάτσαρης, Δερμιτζάκης, Αναγνωστάκης, Χαρχιολάκης, Βουτηράκης, Πασσάς, Ασδρές, Σπυριδάκης, Μαρίνογλου, Πασχαλάκης (αρχική ενδεκάδα), Μαζωνάκης, Καραμπανάκης, Γκοτζίδης.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Σύλλας, Χρυσουλάκης, Τσατάλης, Ζαμπατάκης, Μαλιωτάκης, Πρωτογεράκης, Δρακωνάκης, Καρτσάκης, Παπουτσάκης, Μακρόπουλος, Δασκαλάκης(αρχική ενδεκάδα)Καρασάββας, Αγγελάκης, Ασπραδάκης, Χριστοδούλου, Διαμαντάκης, Κοντοπόδης, ο πρόεδρος Μιχάλης Παπαγεωργίου και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ροβυθάκης.

Αδελφοποίηση των βετεράνων με τον Ολυμπιακό και ρήσεις συγκίνησης

Τέσσερις φωτογραφίες από τις βραβεύσεις που έγιναν σε κλίμα συγκίνησης. Στην πρώτη ο Λευτέρης Πανταζής, κρατάει τη φανέλα με το «νούμερο 10» της Προοδευτικής, που του έδωσε εκ μέρους των βετεράνων ο Στέλιος Μπέσης. Οι δύο τους με τον συγκινημένο Τάκη Καλούδη. Στη δεύτερη, οι ΛΕ. ΠΑ. και Μιχάλης Παπαγεωργίου κρατάνε το σιμεν που προσέφερε η Ιεράπετρα στον λαϊκό βάρδο. Διακρίνονται και οι Καλούδης, Αννης, Ροβυθάκης. Στην Τρίτη, ο Τακης Καλούδης παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της UNESCO Ιωάννη Μαρωνίτη. Και στην τέταρτη, ο Θανάσης Αγγελής κρατάει την τιμητική πλεκέτα για τον Γ.Δαρίβα. Διακρίνονται από δεξια Χ. Αννης, Σ.Μπέσης, Α. Τζανετουλακος, Α.Γλύκας και Τ.Καλούδης





Ο γενικός γραμματέας των βετεράνων του Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας, είναι γνωστό, πως έχει συνηθίσει να ξαφνιάζει ευχάριστα με τη δράση και το λόγο του. Και από το πάλκο του Can-Can, έκανε αναφορά στις ποδοσφαιρικές «σημαίες» της Προοδευτικής Μεσολογγίτη, Αναστασιάδη, Μπαλόπουλο, Μπέση, Σπετσαρία, Σκριβάνο, και το ένδοξο παρελθόν της ομάδας, ενώ εξήγησε τους λόγους, που ‘αυτό το ιστορικό σωματείο το λατρεύει όλη η Ελλάδα’. Ευχήθηκε να ανέβει και πάλι εκεί που ιστορικά αξίζει, δηλαδή στην Α΄ Εθνική, γιατί ο Πειραιάς, που κάποτε είχε τέσσερις ομάδες στην μεγάλη κατηγορία, έχει ανάγκη την Προοδευτική στην Α΄ Εθνική. Και αφού μετέδωσε χαιρετίσματα από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γιώργου Δαρίβα, παρουσίασε την αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, που αποτελούσαν ο αντιπρόεδρος Θανάσης Αγγελής και τα μέλη Αντώνης Τζανετουλάκος, Μπάμπης Σταυρόπουλος, Θανάσης Μπέσης Κώστας Πλακίδης, επεσήμανε τη μεγάλη συμβολή του Τάκη Καλούδη στην ύπαρξη των βετεράνων της Προοδευτικής, που με αυτόν στο τιμόνι τους, μεγαλουργούν. Μάλιστα προανήγγειλε την αδελφοποίηση των Συνδέσμων βετεράνων ΟΣΦΠ και Προοδευτικής με μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει στο Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Ιωάννης Μαρωνίτης, επεσήμανε ότι η Προοδευτική είναι ‘η πιο γλυκιά ιδέα’ και τίμησε τον Τάκη Καλούδη για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Λευτέρη Πανταζή, για το τραγούδι. Ο ΛΕ.ΠΑ, που του προσφέρθηκε από τον Σύνδεσμο βετεράνων δια χειρών ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΠΕΣΗ η φανέλα με το «νούμερο 10» και το όνομά του ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και απείλησε ότι …θα πάρει την ομάδα. Τέλος του προσφέρθηκε αναμνηστικό σεμέν εκ μέρους των βετεράνων Ιεράπετρας, από τον αντιδήμαρχο της πόλης ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΒΥΘΑΚΗ, που αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου της όμορφης πόλης κ. ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ, ευχαρίστησε τον Μιχάλη Παπαγεωργίου, που τον κάλεσε στην εκδήλωση, και είπε για την Προοδευτική, ότι όλοι την έχουν στην καρδιά τους ως ομάδα Α΄ Εθνικής και εκεί πρέπει να επιστρέψει. Η εκδήλωση των βραβεύσεων έκλεισε με τον ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΓΕΛΗ να παραλαμβάνει την πλακέτα που ήταν για τον Γιώργο Δαρίβα και να ευχαριστεί τον Διονύση Σπετσαρία που τον ανέχεται και ζήτησε να ‘τα λέμε πιο συχνά και όχι μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή’ δηλαδή στο εδώ και σχεδόν μισό αιώνα καθιερωμένο παιχνίδι Βραδυπορειακού-Ταλαιπορειακού.

Ξεφάντωσαν οι βετεράνοι της Προοδευτικής, σε γλέντι με ευχές για άνοδο στη Γ΄ Εθνική

Δέκα στιγμιότυπα από τον χορό των βετεράνων. Στο πρώτο, ο Βουλευτής Γ. Νιώτης, με τον Πρόεδρο αθλητικού Οργανισμού Κορυδαλλού κ. Καπιτσίνο, τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Ιωάννη Μαρωνίτη, τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου βετεράνων Ολυμπιακού Αντώνη Γλύκα και τον γενικό γραμματέα της ΕΠΣ Πειραιώς Κ. Βρακα. Στο δεύτερο, ο πρόεδρος των βετεράνων της Προοδευτικής Τακης Καλούδης, με τον ομότιτλό του στην ΕΠΣ Πειραιώς Στέλιο Μπρατσώλη. Στο τρίτο, έξι παράγοντες, που έχουν προσφέρει και τη ζωή τους για την Προοδευτική. Από δεξιά οι Δημήτρης Νικολαϊδης, Παναγιώτης Μαραγκός, Σωκράτης Μανουσαριδης, Διονύσης Συρρος, Σταύρος Νικολαϊδης και Λάμπρος Τσεμπεράκης. Στο τέταρτο ο βετεράνος άσος της Προοδευτικής Πέτρος Γερακάρης, με τον αδελφό του πρόεδρο στον ΠΣΑΤ Παυλο και τον επίσης δημοσιογράφο Νίκο Γερακάρη. Στο πέμπτο, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Νίκος Κατσιγιαννης, ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Χαράλαμπος Βερυκάκης, ο γενικός γραμματέας και ταμίας Νίκος Βλάμης, και ο Σταμάτης Βουρδαμής. Στο έκτο, ο βετεράνος ασος και από τις σημαίες της ομάδας Σταύρος Νικολακάκος με τη σύντροφο του και τον πρόεδρο του σωματείου μας Νίκο Κατσιγιαννη. Στο έβδομο, ο Νίκος Βλάμης με τον Σταμάτη Βουρδαμή. Στο όγδοο, ο πρόεδρος των βετεράνων της ομάδας μας Τάκης Καλούδης, χορεύει ζειμπέκικο, ενώ ο ΝίκοςΖαζόπουλος, τραγουδάει πάνω από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσω των βετεράνων Χρήστο Αννη. Στο ένατο, το ζεύγος Διονύση και Εμυς Σπετσαρία, λικνίζονται στην πίστα συντροφιά με τους Τάκη Καλούδη και Μπάμπη Σταυρόπουλο. Και στο τελευταίο, ο Λευτέρης Πανταζής τραγουδάει πάνω από την παρέα του βετεράνου άσου μας Βασίλη Ξανθόπουλο, που βρέθηκε πρώτο τραπέζι πίστα και συμμετείχε στον…λουλουδοπόλεμο

































Η οικογένεια της Προοδευτικής, ήταν παρούσα στον χορό που οργάνωσαν με επιτυχία οι βετεράνοι της ομάδας στο CAN-CAN, σε μια βραδιά που το γλέντι είχε…νεανικό παλμό το κέφι ήταν αχαλίνωτο και «έβγαλε» ειδήσεις, με κορυφαία την αδελφοποίηση των Συνδέσμων βετεράνων ποδοσφαιριστών των «βυσσινί»με τον Ολυμπιακό. Και ο πρόεδρος των βετεράνων Τάκης Kαλούδης, ευχαρίστησε όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους και πιο πολύ τον πρώην πρόεδρο Παναγιώτη Μπαταγιάννη για την οικονομική του βοήθεια

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Οι βετεράνοι της Προοδευτικής χόρεψαν. Και το γλέντι τους, δεν ήταν απλά ξέφρενο, αφού λικνίστηκαν στην πίστα και τα πανεράκια με τα λουλούδια έπεφταν ως βροχή, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά έβγαλε και ειδήσεις. Όπως αυτή της αδελφοποίησης του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού με την Προοδευτική, που ακούστηκε από το στόμα του γενικού γραμματέα των «ερυθρόλευκων» βετεράνων Αντώνη Γλύκα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων Τάκης Καλούδης, «άνοιξε» την εκδήλωση με ευχαριστίες στον πρώην πρόεδρο της ομάδας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ, που βοηθάει οικονομικά τους βετεράνους της Προοδευτικής και καλωσορίζοντας, όλους αυτούς που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση. Και ήταν πολλοί, αφού περισσότερα από 400 άτομα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης των βετεράνων και έδωσαν παρόν στην εκδήλωση, που μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί από τους πρώην παράγοντες που προσέφεραν στην ομάδα. Όπως οι ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΕΜΠΕΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΥΡΡΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ και ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ. Και ξεκίνησα με την αναφορά στους βετεράνους παράγοντες, αφού το παρελθόν είναι ο φάρος, που φέγγει για να οδηγήσει το παρόν και το μέλλον. Από την τωρινή διοίκηση της Προοδευτικής λοιπόν την βραδιά λάμπρυναν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ομάδας ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ, ο γενικός γραμματέας και ταμίας ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΜΗΣ, ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ, ο γενικός αρχηγός ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΟΥΡΔΑΜΗΣ, το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΒΑΚΗΣ, που με την παρουσία απέδειξαν ότι τιμάνε το παρελθόν της Προοδευτικής. Επίσης παρόντες οι αντιδήμαρχοι Κορυδαλλού ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΛΑΣ και ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, με τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΠΙΤΣΙΝΟ. Παρόντες επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιώς ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ, ο γενικός γραμματέας ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΑΚΑΣ, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ, που δήλωσε «Προοδευτικάνος» και επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι η Προοδευτική ενώνει όλο τον κόσμο, αφού είναι η ‘πιο γλυκιά ομάδα’, με τεράστια ιστορία, που πρέπει όλοι να σέβονται. Παρόντες επίσης και αντιπροσωπείες από τους Συνδέσμους βετεράνων Ολυμπιακού, Ιεράπετρας και Σητείας, με τους οποίους οι βετεράνοι της «Πρό» έχουν καθιερώσει αγώνες που είναι θεσμοί, ο παλιός πρωταθλητής στίβου Θεόδωρος ΓΚΑΤΣΙΟΣ. Όπως επίσης και οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ και ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, και ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και νήσων και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τάκης Καλούδης, και τα μέλη της διοίκησης ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΆΝΝΗΣ, παρά το άγχος τους, υποδέχονταν τους καλεσμένους φίλους τους με χαμόγελο, που πιστοποιούσε όχι μόνο την καλοσύνη τους, αλλά και ότι η βραδιά θα εξελίσσονταν σε …όνειρο. Ο διαχρονικός και αμίμητος ΛΕ-ΠΑ-που τιμήθηκε από την Προοδευτική, την Ιεράπετρα και την Ουνέσκο, όμως γι΄ αυτό θα διαβάσετε πιο κάτω- αφού ανέβηκε στην πίστα με το «Έρχεται», τραγούδησε στη συνέχεια την «Ταραχή» για να ακολουθήσει «το ωραιότερο πλάσμα στον κόσμό» Γιατί αυτή η αναφορά μου. Γιατί τόσο αυτοί που μίλησαν στην αρχή κατά τη διαδικασία των βραβεύσεων όσο και όλοι όσοι βρέθηκαν στο κέντρο έκαναν αναφορά στη επιστροφή της ιστορικής Προοδευτικής στις επαγγελματικές κατηγορίες. Έρχεται λοιπόν η Προοδευτική, για να προκαλέσει …ταραχή και να υποχρεώσει και πάλι όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο τους οπαδούς της-να τραγουδήσουν ότι η «Προό» είναι η ωραιότερη ομάδα στον κόσμο-κατά το ωραιότερο πλάσμα στον κόσμο που ακούγεται από τον ΛΕ.ΠΑ. Γιατί η τωρινή θέση της ομάδας, είναι «μια εμπειρία ακόμη λοιπόν, ένα ποτήρι δηλητήριο, που κέρασε τον κόσμο της»,όμως επειδή «όλοι για πάρτη της, είναι φυτίλι αναμμένο», εξακολουθούν να την ακολουθούν γιατί την θέλουν και την αγαπούν.
Οι προτροπές του ΛΕ.ΠΑ και τα λικνίσματα
Ο Λευτέρης Πανταζής, όταν άκουσε τον κόσμο να τραγουδάει «Το ωραιότερο πλάσμα στον κόσμο» είπε αυθόρμητα «Μα πώς να χάσετε την άνοδο ρε παιδιά» και λίγο αργότερα, προέτρεπε τους θαμώνες στο Can-Can, να «κάνουν μια ομορφιά».Και η ομορφιά άρχισε με τσιφτετέλια με το ζεύγος Διονύση και Εμης Σπετσαρία, να ανεβαίνουν πρώτοι στην πίστα, για να λικνιστούν. Τους ακολούθησε ο Τάκης Καλούδης και μετά ο Μπάμπης Σταυρόπυλος και τον Θανάση Αγγελή, που ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους στο ζεϊμπέκικο. Η πάντα κεφάτη Λίτσα Καλούδη, έδωσε το δικό της ρεσιτάλ, πάνω στα τραπέζια, ξεσηκώνοντας τις παρέες στη…γαλαρία, τη στιγμή που οι δεκάδες από τους δίσκους λουλουδιών, έπεφταν σαν τα κορδέλες από χαράκια στο γήπεδα. Το κέφι , όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο έντονο. ΄Και όσοι είχαν την τύχη και τις αντοχές να μείνουν μέχρι το τέλος στο can-can, απολαμβάνοντας τα τραγούδια από τους Λευτέρη Πανταζή, Αλέκο Ζαρζόπουλο και Νίκο Χατζάκη, άκουσαν τον Χρήστο Άννη, όταν ευγενικά του παραχώρησε το μικρόφωνο ο Αλέκος Ζαρζόπουλος, να τραγουδάει «Τα βάσανά μου ένα φορτίο», που με μαεστρία χόρεψε ο πρόεδρος Τάκης Καλούδης, και χάρηκαν τον Βασίλη Ξανθόπουλο με τις συνοδούς του, να ξεδιπλώνουν με ιδανικό τρόπο τις λικνιστικές τους ικανότητες στην πίστα, στον «έβδομο ουρανό» Και όλοι ευχήθηκαν να τους οδηγήσει εκεί η άνοδος της Προοδευτικής στην Γ΄ Εθνική και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 28 Ιανουαρίου, που ο Α.Ο. Προοδευτικής Νεολάιος αυτή τη φορά, θα κάνει το δικό του χορό και θα υποχρεώσει σε ξεχωριστό ξεφάντωμα όσους τυχερούς παρευρεθούν στην εκδήλωση. Όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου στον «Can-Can» ευχήθηκαν ο επόμενος χορός των βετεράνων, να συνοδευτεί με πανηγύρι, για την άνοδο της ομάδας στην Γ΄ Εθνική.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Οι βετεράνοι χορεύουν στο CAN-CAN

Στην πρώτη φωτογραφία, ο ΛΕΠΑ, σε φωτογραφία του με τον βοηθό του Οτο Ρεχάγκελ Γιάννη Τοπαλίδη και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Συνδέσμου βετεράνων της Προοδευτικής Χρήστο Αννη και στο άλλο στιγμιότυπο, ο Λευτέρης Πανταζής με τον Αλέκο Ζαζόπουλο έχουν στη μέση τη νεαρή και πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια Ματσούκα, οι οποίοι θα διασκεδάσουν με τα άσματά τους, όσους τυχερούς βρεθούν σήμερα στο Can-Can.




Πολλές εκπλήξεις, αναμένεται να έχει ο χορός του Συνδέσμου βετεράνων της Προοδευτικής, που θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο CAN-CAN της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη.Με τους ήχους από τα τραγούδια του αξεπέραστου και πάντα ανανεωμένο Λευτέρη Πανταζή Λευτέρη Πανταζή, του Αλέκου Ζαζόπουλου και του λυράρη Γιώργου Χατζάκη, οι βετεράνοι άσοι της ομάδας οι συνοδοί και οι φίλοι τους αναμένεται να λικνιστούν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Στην «εγγύηση» ποιότητας αλλά και κεφιού με τα «All time Clasic» άσματά του, που λέγεται Λευτέρης Πανταζής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων Τάκης Καλούδης, έχει προγραμματίσει να προσφέρει τη φανέλα με το «νούμερο 10» της Προοδευτικής. Επίσης, στον βάρδο του λαϊκού μας τραγουδιού, Λευτέρη Πανταζή. που έχει τριαντάχρονη παρουσία στις πίστες, όμως είναι τόσο ανανεωμένος, που νομίζεις ότι βγαίνει πρώτη φορά στο πάλκο, θα δώσουν δώρο έκπληξη και οι βετεράνοι Σητείας και Ιεράπετρας. Όμως η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς, αναμένεται να γίνει από Σύνδεσμο βετεράνων μιας ομάδας, που είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας. Όμως για το τελευταίο, θα κάνουμε αναφορά σε φύλλο της επόμενης εβδομάδας, αφού η δράση των βετεράνων της Προοδευτικής, μοιάζει με καταρράκτη, και την προσεχή Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί και το καθιερωμένο ετήσιο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στη μνήμη του Γιώργου Δαδίτσου.

Με Σητεία και Ιεράπετρα για τον Σκριβάνο

Ο Γιώργος Σκριβάνος, που θα τιμηθεί αύριο, με τον Τάκη Καλούδη δεξιά και τον Μπάμπη Βοργίδη. Στην δευτερη φωτογραφία, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Προοδευτικής, Σητείας και Ιεράπετρας, από τον μεταξύ τους αγώνα τον περασμένο Ιούνιο



Προς τιμή του βετεράνου άσου και μεγάλου «εργάτη» της Προοδευτικής Γιώργου Σκριβάνου, που είναι και υπεύθυνος στις Ακαδημίες της ομάδας, θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 29 Νοεμβρίου στο Δημοτικό γήπεδο Νίκαιας, το τουρνουά βετεράνων που διοργανώνει η Προοδευτική και στο οποίο θα συμμετέχουν και οι ομάδες Ιεράπετρας και Σητείας. Οι ομάδες από την Κρήτη, θα είναι φιλοξενούμενοι από το Σύνδεσμο βετεράνων της Προοδευτικής και σήμερα θα παραβρεθούν στον χορό τους που θα γίνει στο CAN-CAN. Οι αγώνες που θα έχουν 40λεπτη διάρκεια θα αρχίσουν από τις 5.30 μ.μ. και οι αποστολές των ομάδων από την Κρήτη που έφτασαν σήμερα το πρωί στον Πειραιά, αποτελούνται από τους: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Σύλλας, Λουτσέτης, Χρυσουλάκης, Γκιτζένας, Τσατάλης, Καρβούνης, Καρτσάκης, Πρωτογεράκης, Δρακωνάκης, Δασκαλάκης, Αγγελάκης, Μυλωνάκης, Σ. και Γ. Ασπρουδάκης, Μαρκόπουλος, Χαλέπης, Καράσσαβας και Παπαγεωργίου.
Με την ομάδα βετεράνων ΣΗΤΕΙΑΣ παρόντες θα είναι οι: Καμπανάκης, Κριτσωτάκης, Φυγετάκης, Μ.Πασχαλάκης, Ν. Δερμιτζάκης, Γ. Πασχαλάκης, Α. Πλακαντωνάκης, Α. Γεουπάκης, Μ. Σπυριδάκης, Π.Μαρίνογλου, Ν. Αναγνωστάκης, Α. Χαρκιολάκης, Γ Μυλωνάκης, Σ. Αλάτσαρης, Α. Γερονικάκης και Ευ. Δερμιτζάκης.

Η Προοδευτική τίμησε τον Μπάμπη Βεργίδη

Σε επτά φωτογραφίες, η εκδήλωση των βετεράνων για τον Μπάμπη Βεργίδη. Στην πρώτη η αποστολή των βετεράνων της Προοδευτικής και στη δεύτερη οι δύο ομάδες με το τιμώμενο πρόσωπο, που εικονίζεται όρθιος, τέταρτος από δεξιά, δίπλα στον Δήμαρχο Κερατσινίου κ. Μελλα και τον βουλευτη κ.. Διαμαντίδη. Στη τρίτη ο γενικός αρχηγός της Προοδευτικής, παραδίδει στον Μπάμπη Βεργίδη, την πλακέτα του Α.Ο. Προοδευτικής, για την προσφορά του στη ομάδα και στην τέταρτη ο Διονύσης Σπετσαρίας, την ώρα που του παρέδωσε το λάβαρο της Προοδευτικής στον με τους δύο τους να πλαισιώνονται από τον πρόεδρο του Συνδέσμου βετεράνων Τάκης Καλούδης. Στην πέμπτη έκτη φωτογραφία ο Μπάμπης Βεργίδης κρατάει συγκινημένος την πλακέτα που παρέλαβε από το Σύνδεσμο βετεράνων, δια χειρών Γιάννη Διαμαντίδη. Διακρίνονται ακόμη από δεξιά και οι Σταθόπουλος, Καλούδης, Νικολακάκος, Διαμαντίδης, Βουρδαμής, Μελλάς, Σπετσαρίας, Λιθόπουλος. Στην έκτη , η παλιά δόξα της ομάδας μας Σταύρος Νικολακάκος την ώρα που παραδίδει στο τιμώμενο πρόσωπο τη φανέλα με το νούμερο «3» που φορούσε και στην τελευταία ο Μπάμπης Βεργίδης, σε ενέργειά του, σε φωτογραφία ρετρό, από τον αγώνα Προοδευτικής-Απόλλωνα το 1965 στο γήπεδο Νίκαιας





























Οι βετεράνοι της Προοδευτικής, τίμησαν τον βετεράνο ασο, για την ενδεκάχρονη προσφορά του στην ομάδα (1956-1967)αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε αγώνα με την Αμφιάλη, που ο Μπάμπης Βεργίδης «υπηρέτησε» μέχρι το 1976

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Είναι πάγια τακτική των βετεράνων της Προοδευτικής, να δίνουν αγώνες για να τιμηθεί κάποιος άσος που στο παρελθόν έχει «υπηρετήσει» τη φανέλα της ομάδας. Αυτό έκαναν και για τον ΜΠΑΜΠΗ ΒΕΡΓΙΔΗ, που ξεκίνησε στην Προοδευτική την καριέρα του το 1956 με την οποία «δέθηκε» φορώντας τη φανέλα με το «νούμερο 3» και δεν υπήρχε περίπτωση να την αποχωριστεί, εάν το 1967, δεν τον υποχρέωναν να το κάνει, οι Συνταγματάρχες της Χούντας. Ο δυναμικός αριστερός μπακ, συνέχισε την καριέρα του στον Γρανικό του Τάκη Δαούτη και το 1972, πήρε μεταγραφή για την ομάδα της γειτονιάς του Αμφιάλης, την οποία από την περίοδο 1972-73 μέχρι τον Ιούνιο του 1977, βοήθησε όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής. Αυτή είναι σε τίτλους, η πορεία του Μπάμπη Βεργίδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πορεία που ήταν λαμπρή, και για να μην ξεχαστεί, η διοίκηση των βετεράνων της Προοδευτικής, αποφάσισε να γίνει αγώνας προς τιμή του με τους αντίστοιχους της Αμφιάλης, στο γήπεδο Σιταποθηκών, για να τον τιμήσει. Και εκεί μαζεύτηκε ένα μεγάλο μέρος από την ζώσα ιστορία της Προοδευτικής, με πρώτο και καλύτερο τον ΣΤΑΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟ, που για πέντε χρόνια ήταν συμπαίκτης με τον τιμηθέντα και του πρόσφερε τη φανέλα με το «νούμερο 3» εκ μέρους των βετεράνων της Προοδευτικής. Αλλά και τον ΣΤΑΜΑΤΗ ΒΟΥΡΔΑΜΗ, που τίμησε τον Βεργίδη, εκ μέρους της Προοδευτικής, αφού είναι εκτός απο βετεράνος των «βυσσινί» είναι μέλος και στη διοίκηση της ομάδας, η οποία κάνει πορεία πρωταθλητισμού στον 9ο Όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Στην εκδήλωση δήλωσαν παρόντες πολλοί από τους βετεράνους άσους. Όπως και ο Δήμαρχος Κερατσινίου κ. ΦΩΤΗΣ ΜΕΛΛΑΣ, που τίμησε εκ μέρους του Δήμου τον Βεργίδη και ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιάννης ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ. Και η συγκίνηση του τιμώμενου προσώπου, αλλά και όλων όσων βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο γήπεδο Σιταποθηκών στην Αμφιάλη, ήταν μεγάλη.

Λιτή αλλά όλο ουσία τελετή βραβεύσεων

Ο Πρόεδρος των βετεράνων της Προοδευτικής ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ, μίλησε στην αρχή της λιτής, αλλά όλο ουσία εκδήλωσης αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική προσφορά του ΒΕΡΓΙΔΗ στην Προοδευτική: «Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε, έναν από τους ποδοσφαιριστές που ήταν κόσμημα όχι μόνο για την Προοδευτική, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον Μπάμπη Βεργίδη. Τον Μπάμπη, που φορώντας τη φανέλα με το νούμερο τρία, έγραψε τη δική του ιστορία στην Προοδευτική, όμως πρώτα και πάνω απ΄ όλα, υπήρξε παράδειγμα ήθους στην αγωνιστική του προσφορά και την παρουσία του στην κοινωνία. Είναι τιμή μας, που ο Μπάμπης, είναι μέλος στην οικογένεια της Προοδευτικής και αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι αυτό που μπορούμε, μικρό μεν και λητό αλλά ουσιαστικό, για να τον τιμήσουμε». Και στη συνέχεια κάλεσε τον Σταμάτη Βουρδαμή, ως μέλος της διοίκησης στην Προοδευτική, για να του παραδώσει την αναμνηστική πλακέτα της ομάδας. Στη συνέχεια τον Μπάμπη Βεργίδη, έδωσε αναμνηστική πλακέτα ο Δήμαρχος Αμφιάλης κ. Μελλάς, που χαρακτήρισε τιμή για την περιοχή του, ότι ο Βεργίδης είναι δημότης της, ενώ στη συνέχεια ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιάννης Διαμαντίδης, παρέδωσε στο τιμώμενο πρόσωπο την πλακέτα εκ μέρους των βετεράνων της Προοδευτικής. Ο Διονύσης Σπετσαρίας στη συνέχεια έδωσε το λάβαρο της Προοδευτικής, ενώ η λητή εκδήλωση «έκλεισε» σε κλίμα συγκίνησης, με τον Σταύρο Νικολακάκο, να δίνει στον Βεργίδη τη φανέλα της Προοδευτικής με το «νούμερο 3» που για 11 χρόνια φορούσε το τιμώμενο πρόσωπο.

Μοίρασαν και την αγάπη τους στον αγωνιστικό χώρο

Με τον ποδοσφαιρικό αγώνα των βετεράνων Προοδευτικής-Αμφιάλης, ολοκληρώθηκε το τελετουργικό, για την τιμή που έγινε στον Μπάμπη Βεργίδη. Και σε αγώνες με τέτοια σημασία, σημασία δεν έχει το σκορ, αλλά η χαρά της συμμετοχής. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με το ισόπαλο 2-2, ήταν σα να επιθυμούσαν να φανερώσουν, ότι ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο, «μοίρασαν» την αγάπη τους για τον Μπάμπη Βεργίδη. Όπως έκανε και κάνει το τιμώμενο πρόσωπο, μοιράζοντας τη ζωή του μεταξύ Προοδευτικής και Αμφιάλης. Ο αγώνας ήταν χαρά για όλους. Τόσο για τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν όσο και γι΄ αυτούς που τον παρακολούθησαν. Και αγωνιστικά, διεκδίκησε δάφνες, αφού εκτός από τα τέσσερα γκολ, είχε πολλές καλές στιγμές, με τους συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές, να ξεδιπλώνουν χαρίσματα και πολλοί από αυτούς, όπως οι Σιγάλας, Τσεβρενίδης, Αταγιάν, Β. Ξανθόπουλος, να φανερώνουν ότι ακόμη και σήμερα θα μπορούσαν να παίξουν σε ψηλότερο επίπεδο. Το σκορ μάλιστα, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, εάν οι άσοι της Προοδετικής-κατά κύριο λόγο- δεν έχαναν κλασικές ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο, που είχαν ως κύριους εκφραστές τους Βασίλη Ξανθόπουλο, Νίκο Μάλιαρη Τα γκολ για τους γηπεδούχους, σημείωσαν οι ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΗΣ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ για την Προοδευτική, που κυρίως στο α΄ ημίχρονο, έχασε πολλά γκολ, σκόραραν οι ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ και ΑΡΓΥΡΗΣ ΤΣΕΒΡΕΝΙΔΗΣ.
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με τους Μακρή, Βρίνιο, Βασδέκα, Καραθανάση, Βοιδονικόλα, Αλιφέρη, Παναγιώτου, Γαλούνη, Ι.Ξανθόπουλο, Γ. Ξανθόπουλο, Τ. Χατζηαλέξη (αρχική ενδεκάδα) Ολυμπίου, Κιέμπο.
Οι βετεράνοι της Προοδευτικής με τους Μακρυωνίτη, Ιωαννίδη, Κόχυλα, Νικολακάκο, Χατζηαθανασίου, Αταγιάν, Σιγάλα, Τ.Καλούδη, Τσέβρετζη, Μάλιαρη, Β. Ξανθόπουλο(αρχική ενδεκάδα) Φουράκη, Άννη, Τσεβρενίδη, Λορέντζο, Κωστούλα, Χατζηδημητρίου, Κολέμπα. Με την αποστολή παρόντες και ο υπεύθυνος των Ακαδημιών της Προοδευτικής και βετεράνος άσος Γιώργος Σκριβάνος, ο Αλέκος Λιθόπουλος, που είναι και προπονητής στην Αμφιάλη, ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, που μετά την ΑΕΚ, έγραψε τις δικές του σελίδες δόξας στην Προοδευτική, αλλά και ο φροντιστής της Προοδευτικής Γιώργος Ευθυμίου,

Χαμήλωσε τους τόνους ο Στέλιος Βογιατζής


Τον δρόμο προς τη Γ΄Εθνική φαίνεται να δείχνει στον Ανδρέα Μυλωνα, ο Στέλιος Βογιατζής

Ο «πρωτομάστορας» της επιτυχίας επί του Αήττητου, ο προπονητής της ομάδας Στέλιος Βογιατζής, μπορεί να ήταν και αυτός ενθουσιασμένος από το επίτευγμα των ποδοσφαιριστών του, και να τους έδωσε συγχαρητήρια, όμως έριξε και τους τόνους εν όψει της δύσκολης συνέχειας. «Σας ευχαριστώ για τη εμφάνιση, όμως με αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα δεν τελείωσε τίποτα. Σήμερα γλεντάμε και από αυριο μας περιμένει σκληρή δουλειά. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα όλα και θα χρειαστεί πολύ δουλειά απ΄ όλους μας για να πανηγυρίσουμε όπως τώρα και στο τέλος του πρωταθλήματος». Παράλληλα θέλησε να κρατήσει σε εκγρήγορση όλους τους άσους του, εστιάζοντας στους εφετινούς αλλά και τους… μελλοντικούς στόχους της ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να εξυμνήσει την ιστορία του συλλόγου: «Όλα τα παιδιά ακόμη και αυτοί που μπήκαν σήμερα ως αλλαγή, αλλά και αυτοί που δεν ήταν στην αποστολή, θα χρειαστούνε στο μέλλον. Δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί στην ομάδα. Όλους σας βλέπω το ίδιο και σας υπολογίζω, περιμένοντας απ΄ όλους σας βοήθειες. Μη λησμονείτε, ότι μας περιμένει δύσκολος δρόμος στη συνέχεια. Αντικειμενικός μας σκοπός, είναι να δικαιώσουμε τους διοικούντες και αυτόν τον εντυπωσιακό κόσμο, ανεβάζοντας την Προοδευτική αρχικά στη Γ’ Εθνική και στη συνέχεια όσο πιο ψηλά μπορούμε, αφού πρέπει να γνωρλιζεται ότι φοράτε τη φανέλα μιας ιστορικής ομάδας».

Είναι ….τρελός ο Πρόεδρος


Ο πρόεδρος της Προοδευτικής κ. Κατσιγιαννης υποχρέωσε σε έξαλα πανηγύρια τους ποδοσφαιριστές της ομάδας με τον διπλασιασμό του πριμ



Εάν κάποιος έβλεπε τον πρόεδρο της Προοδευτικής μετά τον αγώνα με τον Αήττητο, θα τον χαρακτήριζε τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου.
Και θα έλεγε κανείς, ότι το αφεντικό…τρελάθηκε, αφού μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αλέξανδρου Δημητρόπουλου, υποδέχτηκε τους ποδοσφαιριστές του Στέλιου Βογιατζή στ΄ αποδυτήρια και αφού τους έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη, τους είπε ότι το πριμ διπλασιάζεται και από 3000 ευρώ, γίνεται έξι! Η ρήση του προέδρου, ήρθε ως κορύφωση στα πανηγύρια των ποδοσφαιριστών, που είχαν γίνει ένα κουβάρι και εν χορό τραγουδούσαν όλοι μαζί με τον ύμνο της Προοδευτικής, που παιάνιζε στον αέρα του Κορυδαλλού μέχρι αργά το βράδυ. Όταν λοιπόν άκουσαν τον Κατσιγιαννη για τον διπλασιασμό του πριμ, η ιαχή τους «είναι τρελός ο πρόεδρος»…τράνταζε τα αποδυτήρια του γηπέδου Νίκαιας! Στα αποδυτήρια όμως για να δώσουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την εντυπωσιακή τους εμφάνιση, ήταν παρόντα και όλα τα μέλη της διοίκησης. Αρχικά τον πρόεδρο συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος Σταμάτης Τζιέρης και ο γενικός γραμματέας και ταμίας Νίκος Βλάμης. Και στη συνέχεια ο γενικός αρχηγός Σταμάτης Βουρδαμής, αλλά και ο εκπρόσωποι του Συνδέσμου βετεράνων με πρώτο τον Πρόεδρο Τάκη Καλούδη: «Παιδιά, ως πρόεδρος των βετεράνων θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την απόδοσή σας. Σήμερα μας συγκινήσατε όλους και αποδείξατε ότι η Προοδευτική, δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και λαμπρό μέλλον» τους είπε

Η Προοδευτική έστειλε στους…πέντε ανέμους τον Αήττητο

Η αρχή και το τέλος του θριάμβου της ομάδας μας επί του Αήττητου σε οκτώ φωτογραφικά στιγμιότυπα. Στο πρώτο η είσοδος διαιτητών και ομάδων στον αγωνιστικό χώρο και στο δεύτερο από το γλέντι που «στήθηκε» στ΄ αποδυτήρια από τους ποδοσφαιριστές μας, που επισκέφτηκε και πρόεδρος Νίκος Κατσιγιάννης, που διακρίνεται με τη ριγε μπλούζα πλάτη στο φακό. Στην τρίτη φωτογραφία οι ποδοσφαιριστές μας πανηγυρίζουν μετά τη λήξη του αγώνα και στην τέταρτη ο Καλαϊτζίδης σε διεκδίκηση της μπάλας. Στην πέμπτη φωτογραφία τα πανηγύρια μετά το 2-0 από το εύστοχο πέναλτι του Αργυρίου, που έχει αποθανατιστεί στην έκτη φωτογραφία Στην έβδομη φωτογραφία ο Μαλισιώβας περνάει την αντίσταση του Τσαλδάρη και του τερματοφύλακα των αντιπάλων Κατσιούλα, για να βάλει τις βάσεις για το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Βασιλείου. Και στην τελευταία η ομάδα μας, όπως παρατάχθηκε χαιρετάει πριν αρχίσει τα παιχνίδι.




































Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι κορυφής με τον Αήττητο η Προοδευτική, αφού τον «εκτέλεσε» με πεντάσφαιρο συντρίβοντας τον με 5-0!Για τους νικητές, που είχαν και δοκάρι με τον Πρισιμιτζή, σκόραραν οι Βασιλείου 3΄, Αργυρίου 44΄, Χαλκίας 54΄, Καλαϊτζίδης 84΄ και Μιχαήλ 90
'Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ
«Νατοί -νάτοι οι πρωταθλητές», φώναζαν οι περίπου 600 θεατές, που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 22 Νοεμβρίου στο γήπεδο Νίκαιας για τον αγώνα Προοδευτική-Αήττητος Σπάτων. Οι γηπεδούχοι, κρατούσαν πεντάσφαιρο και «καθάρισαν» με πέντε γκολ-σφαίρες τους αντιπάλους τους, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα για το μέλλον. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αλέξανδρου Δημητρόπουλου, βρήκε την Προοδευτική θριαμβεύτρια με 5-0, σε ένα παιχνίδι, που όπως δείχνει και η έκταση του σκορ, από την αρχή του μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Και είναι χαρακτηριστικό, ότι οι ποδοσφαιριστές μας, ξεκίνησαν το παιχνίδι με γκολ (στο 3 με δυνατό σουτ του 24χρονου ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ)και το ολοκλήρωσαν με γκολ (στο 90 με το τον 22χρονο ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛ), επισφραγίζοντας με πανηγυρικό τρόπο την επικράτησή τους. Οι ποδοσφαιριστές του ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ, ήταν αποφασιστικοί για να δείξουν από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Και μετά το γρήγορο γκολ του Βασιλείου (με πλασε μέσα από την περιοχή στο 3΄ αξιοποιώντας μεταβίβαση του πολύ δραστήριου ΑΝΔΡΕΑ ΜΥΛΩΝΑ), επέβαλαν τον ρυθμό τους, αφού οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν μεν, αλλά δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί. Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι-που χθες έκαναν το καλύτερο εφετινό τους παιχνίδι-είχαν ζηλευτή αλληλοκάλυψη στο παιχνίδι τους και κατά διαστήματα, όταν έβαζαν τη μπάλα κάτω, έμοιαζαν …διαστημικοί. Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, «έστησε» με μαεστικό τρόπο την ομάδα του και έκανε «ματ» στους αντιπάλους με τις πολλές αλλαγές συστημάτων που επιεχείρησε. Αρχικά με 4-4-2 που σήμαινε «σφιχτό» κέντρο και «δεμένη» άμυνα στην οποία κυρίαχρη μορφή ήταν ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ (κέρδισε κατα κράτος τον φορ των φιλοξενούμενων Λαμπρογιώργο) με σημαντικες βόήθειες από τα πλάγια μπακ τον ΤΑΣΟ ΠΕΣΙΜΙΤΖΗ και τον ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ Επιδίωξη με τους τεχνίτες χαφ, αλλά και τον ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΛΚΙΑ που ξεκίνησε ως δεξί μπακ και όταν πέρασε στα χαφ, διέπρεψε, να δημιουργήσουν χώρους στην αντίπαλη περιοχή, για να τους αξιοποιηθούν οι πολύ γρήγοροι κυνηγοί τους. Και στην πορεία του αγώνα άλλαξε το σύστημα σε 3-4-3, με την προώθηση του πολυ δραστήριου ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΛΚΙΑ-που ξεκίνησε ως δεξί μπακ τον αγώνα- στα χαφ αποτέλεσμα η Προοδευτική να κάνει ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι φιλοξενούμενοι, έδειξαν «χαμένοι» στην προσπάθειά τους να "βγάλουν" τα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων. Αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί κενοί χώροι στην άμυνα τους, που αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΙΣΙΩΒΑΣ, με τον αεικίνητο ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΛΚΙΑ και τον εγκεφαλικό ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΡΡΟ με τις ενέργειές τους ως δημιουργοί, και οι ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ και ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ, ως κυνηγοί. Σημαντικές όμως και οι βοήθειες από τους ποδοσφαιριστές που έβγαιναν απο πίσω -και κυρίως οι Βασίλης Χαλκιάς και Χρήστος Πέρρος-για να δισπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων και δημιουργούσαν ένα απίστευτο πλουραλισμό στο παιχνίδι της ομάδας μας. Μάλιστα εάν οι άσοι του Στέλιου Βογιατζή ήταν περισσότερο προσεχτικοί στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να είχαν φτάσει τον δείχτη του σκορ, ακόμη και σε διψήφιο σκορ διασύροντας τους «πράσινους» των Σπάτων. Στις κλασικές τους ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο, αυτές στο 15΄ με την κεφαλιά του ΜΑΡΙΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ σε σέντρα του Καλαϊτζίδη, το τετ-α-τετ του Μάριου ΑΡΓΥΡΙΟΥ στο 28΄ που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ιδανική πάσα του Βασίλη ΚΑΛΟΓΕΡΑ αφού ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Κατσούλης, απόκρουσε εντυπωσιακά. Αλλά και στο 29΄ το σουτ του ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΛΚΙΑ, που κόντραρε στον Αλεξιάδη και δεν βρήκε στόχο. Και στο 44΄ έγινε το 2-0 από μια φάση που ξεκίνησε από την επιμονή του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ και ολοκληρώθηκε με το πέναλτι που χτύπησε εύστοχα ο ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ. Τι είχε προηγηθεί στη φάση; Το κόρνερ που κέρδισε ο δραστήριος αριστερό μπακ και από τους κορυφαίους της γηπεδούχου χθες, που χτύπησε ο Μαλισιώβας, με τον Μυλώνα, να μην προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και επαναφορά της μπάλας στον «εκτελεστή» του κόρνερ, που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αλεξιάδη. Το καταφανές πέναλτι υπέδειξε αστραπιαία ο πολύ καλός διαιτητής ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο Αργυρίου, από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0. Με το υπέρ τους 2-0 οι γηπεδούχοι, επιχείρησαν να παίξουν σίγουρα και με κάτω τη μπάλα. Στο 54΄ ο «τρεχαλατζής» και με σημαντική δουλειά στο κέντρο ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ, από δεξιά έκανε σέντρα σουτ, που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, που είδε τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία του, δεν μπόρσε ν΄ αντιδράσει και μπήκε μαζί της στα δίχτυα. Στο 80 η μπαλιά «τρύπα» του ΧΑΛΚΙΑ βρήκε τον ΤΑΣΟ ΠΡΙΣΙΜΙΤΖΗ σε θέση φορ. Όμως το σουτ που έκανε ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Τεσσερα λεπτά αργότερα όμως, ο ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ, βρήκε τον ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και ο αριστερός μπακ της «Πρό» κεραυνοβόλησε τον Κατσούλη για το 4-0. Και στις καθυστερήσεις του αγώνα, σε φάση που ξεκίνησε από σόλο του Μάριου Αργυρίου, ο οποίος «χόρεψε» τους αμυντικούς από θέση πλάγια και αριστερά ο νεαρός ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, που έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή με δυνατό σουτ έκανε το 5-0. Οι φιλοξενούμενοι, απείλησαν με κεφαλιά του Νικολόπουλου (32) σουτ του Τσεβά (41)και κεφαλιά του Λαμπρογιώργου σε φάουλ του Μπασινά στο 60, με τον τερματοφύλακα της ομάδας μας Ηλια Μακρυωνίτη στις δύο τελευταίες περιπτώσεις να δείχνει πολύ καλά αντανακλαστικά.
Άψογη η διαιτησία του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου και των συνεργατών του Σπυρίδωνα Νικολαδού και Πέτρου Χριστοδούλου. Έδειξε κίτρινη στους Μαλισιώβα17΄, Βασιλείου 57' , Καλαϊτζίδη 75΄, Μακρυωνίτη 76΄ της Προοδευτικής με τις δυο τελευταλιες κάρτες να είναι...χαζές, αφού ο μεν Καλαιτζίδης διαμρτυρόταν χωρίς λόγο ο δε Μακρυωνίτης, κράτησε τη μπάλα μέσα στηνπεριοχή περισσότερο απ΄ όσο του επιτρέπεται χρόνο, με αποτέλεσμα να δεχθεί κίτρινη κάρτα και σε βαρος της ομάδας έμμεσο. Από τους φιλοξενούμενους, "κιτρινιστηκαν¨ οι Τσεβάς 4΄, Μπασινάς 21΄ Βασιλίκης 45' , Λαμπρογιώργος 45+ και Αλεξιάδη στο 89΄

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μακρυωνίτης, Πρισιμιτζής, Καλαιτζής, Ποβατάς, Βασιλείου(57΄ Λαϊος), Χαλκιάς, Μυλωνάς (61 Μιχαήλ), Πέρρος, Αργυρίου, Μαλισιώβας (85΄ Πιπεριάς), Καλογεράς
ΑΗΤΤΗΤΟΣ: Κατσούλης, Μπερέτας(35΄ Βανιλίκης), Αλεξιάδης, Ψιλούδης (71΄ Παπαχρήστου), Τσαλδάρης, Νκολόπουλος, Γεωργιάδης, Μπασινάς, Λαμπρογιώργος, Χρ. Τσεβάς, Κ. Τσεβάς (46΄ Αντωνιάδης)

Προβατάς: «Χωρίς άγχος αλλά με πάθος θα φτάσουμε στο στόχο»


Ελπίδα όλων στον Κορυδαλλό, είναι τα εγκαίνια της νέας στέγη της Προοδευτικής να συνοδευτούν και με αγωνιστικές επιτυχίες αρχή γινομένης από τον σημερινό αγώνα με τον Αήττητο. Ο Γιώργος Προβατάς, από τους πιο έμπειρους άσους της ομάδας, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να πανηγυρίσει άνοδο με Αιγάλεω, Κέρκυρα, Αγία Παρασκευή και Φωστήρα. Αποκτήθηκε την ύστατη στιγμή από την «Προο», όμως θεωρείται βεβαιο, ότι με την εμπειρία του θα βοηθησει στην υλοποίηση των στόχων της Προοδευτικής: «Εκείνο ου έχει σημασία, είναι ότι μέχρι τώρα αποδείξαμε πως έχουμε καλη ομάδα. Παρά τις αντιξοότητες και το κυνηγητό από τη διαιτησία, βγάζουμε ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και πετυχαίνουμε να είμαστε αήττητοι. Και αρωγό στα προσπάθειές μας έχουμε τον υπέροχο κόσμο της Προοδευτικής, που μας συμπαραστέκεται, αλλά πρέπει και να προσέχει για να μην μας τιμωρήσουν. Η έδρα άλλωστε, είναι το μεγάλο μας ατού. Χωρίς άγχος με πάθος και σκληρή δουλειά, μέχρι το τέλος, όλοι ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε να πετύχουμε το στόχο της ανόδου» τόνισε.Ο Στέλιος Βογιατζής με εξαίρεση τις απουσίες των τιμωρημένων Λαζάρου, Χατζηγεωργαλή και Ουσαμπασίδη, δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα και όλοι στην Προοδευτική αισιοδοξούν για την έκβαση του σημερινού ντέρμπι, που αναμένεται να παρακολουθήσουν 1500 θεατές, αφού στον Κορυδαλλό, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και το γήπεδο αναμένεται να μετατραπεί σε ….Ρίο.
Ο Πατέρας Βασίλειος, «ραντίζει» με τον αγιασμό τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας Μητρογιάννη, Προβατά και Καλαϊτζίδη και τους εύχεται να γεμίσουν με γκολ τους αντιπάλους, για να πανηγυρίσουν στο τέλος της περιόδου την άνοδο

Συγκίνησαν Τεμπεράκης και Ανασόπουλος

Στην πρώτη φωτογραφία ο κ. Τσεμπεράκης, ξεδιπλώνει μνήμες για να πιστοποιήσει ότι η Προοδευτική είναι οικογένεια. Τον απολαμβάνουν από δεξιά, ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Κατσιγιαννης, ο γενικός αρχηγός Σταμάτης Βουρδαμής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων Τάκης Καλούδης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Μάνος Σεβαστόπουλος και ο βετεράνος άσος Άρης Σταμάτης. Στην δεύτερη, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ανεσόπουλος (δεξια) αποκάλυψε ότι ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Προοδευτική. Στην Τρίτη, ο Βουλευτής Γρηγόρης Νιώτη εν μέσω των διοικητικών παραγόντων της Προοδευτικής Νίκου Κατσιγιάννη, Σταμάτη Τζιέρη, του υπευθύνου των Ακαδημιών Γιώργου Σκριβανου πρώην προέδρου Λάμπρου Τσεμπεράκη. Και στην τέταρτη, οι Τάκης Καλούδης, Λάμρος Τσεμπεράκης και Άρης Σταμάτης, εάν κρίνουμε από την σοβαρότητα του ύφους τους ,μιλάνε για το μέλλον της ομάδας μας. Στην Πέμπτη φωτογραφία ο γενικός αρχηγός της ομάδας Σταμάτης Βουρδαμλης και ο γενικός γραμματέας και ταμίας Νίκος Βλάμης, παρακολουθούν τον Πετέρα Βασίλειο στον αγιασμό. Διακρίνονται μεταξύ άλλων και οι Βαγγέλης Χατζημανώλης, ο φροντιστής της ομάδας Γιώργος Ευθυμίου, ο Μάνος Σεβαστόπουλος και ο Γιώργος Προβατάς. Και στην έκτη ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Κατσιγιαννης με τον αντίστοιχο των βετεράνων Τάκη Καλούδη και τον γενικό αρχηγό Σταμάτη Βουρδαμή, πιστοποιούν ότι η Προοδευτική είναι ενωμένη οικογένεια














Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΕΜΠΕΡΑΚΗΣ, που έχει αφιερώσει τη ζωή του διοικητικά στην Προοδευτική, ήταν ιδιαίτερα συγκινητικός με τα όσα είπε, αφού «μίλησε» στο συναίσθημα όλων όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση. «Η Προοδευτική, ήταν ανέκαθεν μια μεγάλη οικογένεια και έτσι θα παραμείνει , αφού αυτές είναι οι αρχές που επιτάσσει η ιστορία του σωματείου μας, ανεξάρτητα με το σε ποια κατηγορία αγωνίζεται. Και ποτέ , δεν δημιούργησε προβλήματα με βία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η ομάδα μας σήμερα κάνει αγώνα. Και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας . Έχει ανάγκη και την συμπαράσταση των παλαιμάχων, αλλά και αρχόντων του τόπου. Ιδιαίτερη μνεία για το εάν η Προοδευτική βρίσκεται σε αυτή την πολύ καλή κατάσταση, πρέπει να γίνει στους παλαιμάχους που είναι η ιστορία του συλλόγου μας. Και την ιστορία, το παρελθόν μας, πρέπει να το σεβόμαστε για να είναι οδηγός για το μέλλον. Πριν από τρία χρόνια οι παλαίμαχοι λειτούργησαν ως «σωτήρες» για την ομάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Όσον αφορά την προσφορά του Δημάρχου, είναι σε όλους γνωστή, Δεν λείπει ποτέ από καμία Γενική Συνέλευση και δίνει πάντα παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις της Προοδευτικής. Τιμάει την ιστορία της ομάδας της πόλης και με τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, έχουν έρθει σε πολλές εκδηλώσεις μας, γιατί είναι συναισθηματικά δεμένοι με την Προοδευτική. Η προσπάθεια για την ανάκαμψη της ομάδας μας, θα πρέπει να είναι διαρκής και να έχει βοήθεια απ΄ όλου μας. Η Προοδευτική δίδασκε και διδάσκει ήθος ενώ έχει και άλλο ύφος. Με αυτά θα πορευτεί και στο μέλλον και ελπίδα όλων μας είναι να τη δούμε και πάλι εκεί που αρμόζει η ιστορία της»
ΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ»

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πειραιώς ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, αποκάλυψε ότι ήταν στην Προοδευτική από 14 ετών και είχε παίξει στο «τσικό» της ομάδας: «Τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανα στην Προοδευτική γι΄ αυτό και είμαι ιδιαίτερα «δεμένος» και ευαισθητοποιημένος με την ομάδα. Η ιστορία ποτέ δεν χάνεται αφού είναι καταγεγραμμένη. Όλοι μας μιλάμε για ανάταξη της Προοδευτικής. Και η ανάταξη μπορεί να ξεκινήσει με οδηγό το σήμα της που είναι ο φοίνικας, ο οποίος αναγεννάτε από τη στάχτη του. Αυτό λοιπόν μπορεί να κάνει και η Προοδευτική, που έχει νέους ανθρώπους και με όραμα στο τιμόνι της. Καλή σας δύναμη μια καλή πορεία»Η βραδιά των εγκαινίων όμως είχε και πολύ περιπλάνηση της θύμησης, αφού σε τέτοια οδηγούσαν τους παρευρισκόμενους, οι φωτογραφίες που ήταν τοποθετημένες στους τοίχους. Όλοι θυμήθηκαν το παρελθόν και κάποιοι το νοστάλγησαν, αφού ορόσημο για τη νέα γενιά, είναι η Προοδευτική της δεκαετίας του 1960 και 1970. Χωρίς βέβαια να υποτιμηθούν από κανένα οι παρουσίες στην Α΄ Εθνική τη δεκαετία 1990, αλλά και των αρχών του 21ου αιώνα, αφού δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μέχρι την περίοδο 2002-03 η «Προ» αγωνιζόταν στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου μας. Και μεταξύ τύρου και αχλαδιού, αφού προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές στους παρευρισκόμενους, ειπώθηκαν πολλά και για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, που είναι εντυπωσιακή εάν σκαφτεί κάποιος τον βαθμό που την έχουν κατατρέξει μέχρι τώρα οι διαιτησίες. Όμως κόντρα στις Σιμβλιγάδες, τους Λαιστριογώνες και τους Κύκλωπες, η Προοδευτική καλείται να παίξει ρόλο Οδυσσέα και να φτάσει στην Ιθάκη της. Και οι ποδοσφαιριστές της ως νέοι σύντροφοι του Οδυσσέα, να οδηγήσουν το καράβι στην Ιθάκη, που δεν είναι άλλη από το να αγωνίζονται τη νέα περίοδο στη Γ΄ Εθνική.